preskoči na sadržaj
 

Jesenska fešta u domu

Pravo je vrijeme za uživanje u jesenskim plodovima i pripremu za zimu. Ove godine to je značilo pripremu marmelade od dunja i pečenje kestenja.


Dunje su nam stigle iz svih krajeva Istre - donijeli su ih učenici iz svojih vrtova, voćnjaka, okućnica. Žute, mirisne... Glavna i odgovorna u akciji izrade marmelade od dunja bila je ravnatečljica Milica Meštrović, a učenici su se uključili u posao čišćenja, sjeckanja, kuhanja... Sada je marmelada u staklenkama, u domskom frižideru, slasna i mirisna. Čuva dio ljetnog sunca za hladne zimske dane. Nadamo se da će dio marmelade završiti u domskim kolačima! Mljac!

A kestenje se nakon kratke pripreme (zarezivanja) peklo u domskom dvorištu. Glavni kestenjar bio je odgajatelj Ivan Kovčalija, a pomagali su mu dečki. Za razliku od marmelade, tu nije trebalo nikakvo "skladištenje" - kako su bili pečeni, istog časa su bili i pojedeni, bez obzira na velike količine. Onako topli, mirisni i slasni. Pravi užitak!!!



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ines Maurović   datum: 22. 11. 2012.

Tražilica

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Anketa
Što je bolje za srednjoškolce koji se školuju izvan mjesta boravka?






Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak

https://www.nn.hr/


Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju