Jesenska fešta u domu
Pravo je vrijeme za uživanje u jesenskim plodovima i pripremu za zimu. Ove godine to je značilo pripremu marmelade od dunja i pečenje kestenja.
Dunje su nam stigle iz svih krajeva Istre - donijeli su ih učenici iz svojih vrtova, voćnjaka, okućnica. Žute, mirisne... Glavna i odgovorna u akciji izrade marmelade od dunja bila je ravnatečljica Milica Meštrović, a učenici su se uključili u posao čišćenja, sjeckanja, kuhanja... Sada je marmelada u staklenkama, u domskom frižideru, slasna i mirisna. Čuva dio ljetnog sunca za hladne zimske dane. Nadamo se da će dio marmelade završiti u domskim kolačima! Mljac!
A kestenje se nakon kratke pripreme (zarezivanja) peklo u domskom dvorištu. Glavni kestenjar bio je odgajatelj Ivan Kovčalija, a pomagali su mu dečki. Za razliku od marmelade, tu nije trebalo nikakvo "skladištenje" - kako su bili pečeni, istog časa su bili i pojedeni, bez obzira na velike količine. Onako topli, mirisni i slasni. Pravi užitak!!!
« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |